Hoppning
8 januari 2016 08:33

Fler hästar säkrade för OS

Sverige har flera utlandsägda hopphästar säkrade för start i höstens OS i Rio de Janeiro enligt regeln att hästen, åtminstone delvis, måste vara ägd i det land som den representerar.

Fler hästar säkrade för OS
Malin Baryard Johnsson har Corporal VDL 1224 säkrad för start i OS (arkivbild). Photo: Roland Thunholm

Det handlar om Henrik von Eckermanns Cantinero, Rolf-Göran Bengtssons Unita Ask, Malin Baryard Johnssons Corporal VDL 1224 och Angelie von Essens Tinkabell.

– Alla fyra kan representera Sverige i OS. Vi har även klart med Charlotte Mordasinis Romane du Theil, som var reserv på fjolårets EM, och jag har förhoppningen att Henrik von Eckermanns relativt nya Sansibar också ska kunna bli ett alternativ till OS, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till Ridsport.

Alla ”övergångar” och nyköp måste vara klara senast den 15 januari. Därefter går det inte att få en häst om- eller nyregistrerad för OS-start i Rio de Janeiro. Detta är ett krav som enbart gäller OS. Övriga internationella mästerskap har inte någon liknande regel om hästens ”hemland”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden