Hoppning
1 januari 2016 14:18

Tornesch 1042 trappar ner

Malin Baryard Johnssons tävlingspartner Tornesch 1042 inleder 2016 med att pensioneras från de största arenorna. Däremot ska han fortsätta i aveln och bli läromästare åt ägarnas döttrar.

Tornesch 1042 trappar ner
Malin Baryard Johnsson och Tornesch har flugit över en lång rad höga hinder tillsammans, bland annat vid EM i Aachen 2015.

Efter många framgångsrika år i världseliten är det dags för Tornesch 1042 (f 2000, e: Lux Z–Libero H, uppf A Noordhof-Nieborg) att trappa ner. Ägarna Helena Hugoson-Feldt och Thomas Feldt meddelar på Torneschs egen Facebooksida att de är glada att ha hingsten tillbaka i sitt stall efter hans åtta år hos Malin Baryard Johnsson. Samtidigt tackar de både Malin och sin hingst för tiden som har varit. Malin tackar samtidigt Tornesch via Instagram för ”åtta fantastiska år och alla magiska ögonblick du har gett mig”.

Tillsammans har ekipaget bland annat placerat sig i flera världscuper och varit en viktig kugge i det svenska landslaget. På sistone har de varit nia i världscupen i Helsingfors, kommit trea i femstjärniga Stuttgarts 1,50 och bara häromveckan var de bästa svenskar i världscupen i London. Innan Tornesch kom till Malin som 7-åring  hoppade han finalen på unghäst-VM som 5-åring och vann 6-årsfinalen i Falsterbo med ägaren Helena i sadeln.

Den numera enögda storhopparen har varit i avel sedan 2003 och ska framöver verka i Frankrike och Sverige. Han har en guldkantad härstamning. Far Lux Z har hoppat OS och vunnit internationella svåra klasser med Jerry Smit, morfar Libero H vann bland annat världscupfinalen med Jos Lansink och även mormors far Caletto I tävlades framgångsrikt internationellt. Parallellt med avelsuppdragen ska Tornesch vara läromästare åt Emelie och Anna Hugoson-Feldt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden