Hoppning
20 oktober 2016 17:30

Ankarcrona positiv inför den nya utmaningen

Henrik Ankarcrona berättar att han ser positivt på sin nya uppgift som förbundskapten. "Den finaste utmaning man kan få" menar Henrik, vars ambition nu är att föra den svenska hoppsporten framåt i stort och smått.

Ankarcrona positiv inför den nya utmaningen
Henrik Ankarcrona Lotta Gyllensten

Henrik Ankarcrona säger till Ridsport att han aldrig tvekade när han fick förfrågan att ta över det svenska hopplandslaget.
– När jag får en utmaning som känns ”obehaglig” brukar jag försöka utveckla den. Jag tycker att jobbet som förbundskapten är den finaste utmaning man kan få, säger Henrik, 37-åringen med säte i Harlösa, några mil norr om Lund i Skåne.
– Jag gillar ju sporten, och jag tycker det ska bli roligt att jobba med ryttarna. De flesta känner jag ju, mer eller mindre bra.
– Det känns också väldigt bra att jag varit i deras situation. Jag har tävlat i mästerskap och på de stora banorna. Det gör att jag kan identifiera mig i deras situation.
Den nya rollen är fortfarande väldigt ny för Henrik. Men han har redan ambitioner.
– Jag ska försöka föra vår hoppsport framåt, i stort och smått, säger han.
– Mitt mål är att ta ett helhetsgrepp och att se framåt. Vi har ju en stor utmaning ganska nära i tiden, EM i Göteborg nästa år. Och sedan väntar VM och om bara fyra år ett nytt OS, säger Henrik vars kontrakt är skrivet på ett plus tre år.
I det allra närmaste ska Henrik sätta ihop ett team. Hur det kommer att se ut vet han inte riktigt än.
– Först ska jag träffa ryttarna. Sedan ska jag se hur behovet ser ut och till det behöver jag lite tid. Jag vet i alla fall att jag inte kan klara allt själv.
Fast samarbetspartner blir Annika Ersgård, hoppningens sportchef.
– Hon är en klippa. Det ska bli kul att arbeta ihop med henne, tycker Henrik.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden