Hoppning
23 oktober 2016 15:47

Fyra fel för wc-svenskarna

Både Henrik von Eckermann och Peder Fredricson fick fyra fel i grundomgången i söndagens omgång av världscupen i Helsingfors. De slutade på 18:e och 19:e plats. Romain Duguet, Schweiz, vann med Quorida de Treho.

Fyra fel för wc-svenskarna
Henrik von Eckermann går ut som startnummer 29.

36 ekipage kom till start och båda svenskarna gick ut i slutet av klassen. .När de första 16 ekipagen hade gjort sin grundomgång var fem felfria; Irlands Shane Breen, Brasiliens Yuri Mansur, Italiens Gianni Govoni, Frankrikes Mathieu Billot och Olivier Robert.

Henrik von Eckermann och världscupdebutanten Mary Lou levererade en riktigt bra runda där det kvicka, spänstiga och välhoppande stoet gjorde i stort sett allt rätt. Hon var i lite på både B- och C-hindret i trekombinationen, men bommarna låg kvar. Däremot blev det ett lite snopet nedslag på allra sista hindret. 
– Det är alltid lite snöpligt att riva sista hindret, det hade jag i går i Grand Prixen också. Men hästen har jättebra kvalitet och det ser ljust ut för framtiden, säger Henrik von Eckermann till SVT. 

Maikel van der Vleuten, Holland, Belgiens Niels Bruynseels och Pieter Davos, Tysklands Marco Kutscher och Philipp Weishaupt var också felfria, liksom regerande världscupmästaren Steve Guerdat

Peder Fredricson och Flip´s Little Sparrow, ”Sparven”, fick inte heller till det optimalt även om rundan hade många fina språng. Stoet var i ett par hinder utan att riva, men till slut kom det ett nedslag. Inget svenskt ekipage gick alltså till omhoppning. Totalt var 15 ekipage felfria. Henrik von Eckermann slutade på 18:e plats och Peder Fredricson 19:e. 

Romain Duguet, Schweiz, och Quorida de Treho fick till en riktigt snabb omhoppning som ingen av de som kom efter kom i fatt. Ekipaget vann därmed världscuphoppningarna i Helsingfors för andra året i rad. 

Resultat

SVT Play, direktsändning med början 14.30

SVT Sport-appen

FEI-tv, betalkanal

Arrangörens webbplats

Fullständig rankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden