24 oktober 2016 15:18

Tre OS-ryttare rider på Elmia

På onsdag inleds den första upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show, och när startlistorna nu släpps kan publiken se fram mot ett gäng OS-ryttare på plats.

Tre OS-ryttare rider på Elmia
Senast Rolf-Göran Bengtsson red Clarimo ASK på svensk mark blev det seger i Falsterbos Grand Prix. Kan ekipaget vinna även på Elmia?

Den nya tävlingen startar hårt med årets sista Volkswagen Grand Prix redan på torsdagskvällen. En klass som har ett starkt startfält. OS-ekipaget Henrik von Eckermann och Yajamila finns med, liksom Rolf-Göran Bengtsson med Clarimo ASK. Även Peder Fredricson kommer, även om H&M All In förstås inte kan vara med som först var planerat. I stället rider Peder H&M Zaloubet.

Jens Fredricson var tvåa både i Flyinge och senast i VW Grand Prix i Billdal med Uncanto di Villagana och ekipaget finns med även på Elmia, liksom Helena Persson och Bonzai som var tvåa i helgens GP i danska Odense.

Totalt har 30 ekipage fått plats i klassen där, förutom 200 000 kronor till vinnaren, även två biljetter till Sweden International Horse Show på Friends står på spel. De två högst placerade svenska ryttarna får var sin plats i de internationella klasserna.

Finaler för 4-, 5-, 6- och 7-åriga hästar avgörs under veckan, liksom klasser för juniorer och unga ryttare. Även childrens-ryttare (12-14) år på D-ponnyer och häst har sina egna klasser med kval och final.

Här finns samtliga startlistor
Här kan du läsa mer om tävlingarna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden