Hoppning
10 november 2016 12:19

Peder het kandidat till Bragdguldet

Peder Fredricssons OS-silver kan ge guld. Tillsammans med några andra toppatleter är han en het kandidat till Svenska Dagbladets prestigefyllda pris Bragdguldet.

Peder het kandidat till Bragdguldet
Roland thunholm

Det finns inga egentliga nominerade till Bragdguldet, men likväl en lista på namn som diskuteras och som Bragdguldsnämnden vill framhålla. En av dem är OS-silvermedaljören Peder Fredricsom.
– Han har absolut chansen och är en av de hetare kandidaterna, säger Svenska Dagbladets sportredaktör Marcus Alexandersson till Ridsport.

Det är en jury som utser vinnaren av det prestigefyllda priset. Förutom Peder nämns en handfull andra toppatleter, däribland golfaren Henrik Stensson. Dock kan det likväl bli ett annat namn än de som främst förekommer i diskussionerna som faktiskt vinner Bragdguldet som är det 92:a i ordningen. Det är upp till juryn att besluta och offentliggörs den 6 december.

Varför Peder verkar ha en god chans råder det inga tvivel om:
– Bara att rida felfritt under OS är en bragd i sig. Att resultatet blev ett OS-silver är även det utmärkande. Det var inte speciellt många svenska medaljframgångar i OS och att då lyckas i en sport med så tuff konkurrens är bragdartat, säger Alexandersson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden