Hoppning
2 november 2016 17:14

RGB: Klart att jag är ute efter segern

Snart gäller det i Global Champions Tour-finalen där Rolf-Göran Bengtsson ligger i täten inför avgörandet. ”Casall har gjort säsongen fantastiskt bra och nu ska jag bara se till att göra allt rätt för honom också" säger Rolf-Göran som har ett solklart segermål med vistelsen i Doha där miljoner står på spel.

RGB: Klart att jag är ute efter segern
Snart skarpt läge för superduon.

Rolf-Göran Bengtsson ligger efter en säsong i världsklass i ledning i den penningstinna ligan Global Champions Tour. På lördag är det dags för finalen och då kan den svenska totalledaren säkra årets slutgiltiga seger och rejält utöka sin inhoppade GCT-summa som hittills i år är runt 3,5 miljoner kronor. Ridsport pratade med honom mitt i sista finalpeppen.
– Det är klart att det är segern jag är ute efter. Man önskar ju att man får lyckas ta hem det någon gång, säger Rolf-Göran Bengtsson som flög mot Doha i går.

Han är väl medveten om utgångsläget och rabblar snabbt olika scenarion och vad som behövs för seger. Lika medveten är han om att han har varit snubblande nära innan utan att nå hela vägen fram och att utgångsläget de gångerna var detsamma som nu.
– Båda gångerna slutade vi på samma antal poäng, men jag föll jag på att jag hade mindre antal segrar. Men, den här gången har jag två vinster och Edwina en så om vi landar på samma poäng vinner jag, säger Rolf-Göran och låter nöjd med läget.

Edwina Tops-Alexander ligger just nu på 267 poäng mot Rolf-Görans 272 och kampen om totalsegern är en duell mellan dem.
– Ja, det blir en spännande tävling. Alla vet att felen kan komma lätt och plötsligt är man inte med till andra rundan. Samtidigt är Edwina är kapabel till att komma i topp-tre, vilket är vad som krävs för hennes del. Nu hoppas jag bara att hon inte gör det, säger Rolf-Göran och skrattar.

På banan har Bengtsson bästa möjliga sällskap i form av 17-åriga stjärnan Casall Ask (e Caretino II-Lavall I). Rolf-Göran tycker själv att formen har varit god, både på världscupen i Oslo och vid de sista passen innan Casall flög i måndags.

Er GCT-säsong innehåller bland annat två segrar och två tredjeplatser. Hur sammanfattar du säsongen med en sådan hjälte?
– Ja du, det är precis som du säger – han är en hjälte. Casall har egentligen hoppat alla starterna mer eller mindre felfritt. Ett tramp i vattnet i Hamburg var inte hans fel, i Chantilly puttade jag bort stödet med min fot och i Wien missförstod han mig så det blev en ofrivillig volt. Allt som allt har Casall gjort säsongen fantastiskt bra och nu ska jag bara se till att göra allt rätt för honom också.

Hur är känslan när det är dags?
– Det är bara att njuta varje gång jag går in på banan med Casall.


Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask är vinnarvana. Blir det ännu en seger på lördag? Foto: Stefano Grosso/GCT

I finalfighten lär Rolf-Göran hejas på av Peder Fredricson som också är på plats för att tävla. Peder har med sig H&M Zaloubet och H&M Flip’s Little Sparrow. I Grand Prix-klassen kan Peder rida om 4,7 miljoner kronor medan Rolf-Göran rider om totalt 14,3 miljoner kronor enligt SvRF.

Vad krävs i slutstriden?
Rolf-Göran Bengtsson har fem poängs försprång (272 mot 267). För att Edwina Tops-Alexander ska komma i kapp måste hon ta en pallplacering. Lyckas hon inte med det är Rolf-Görans seger säkrad. För att gå förbi Rolf-Göran måste Edwina vara etta, tvåa eller trea samtidigt som Rolf-Göran inte är motsvarande tvåa, fyra eller sexa (eller bättre).

Finalen sänds direkt på GCT-TV.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden