Hoppning
13 november 2016 15:04

Lindelöw fyra i världscupen

Douglas Lindelöw och Zacramento tog en fin fjärdeplats i söndagens världscup i italienska Verona. "Hästen kändes fantastiskt bra," säger ryttaren.

Lindelöw fyra i världscupen
Douglas Lindelöw och Zacramento går från klarhet till klarhet. LottaGyllensten

Douglas Lindelöw gick ut som startnummer 15 med Zacramento (SWB val f 2005 e Cardento-Cortus uppf Björn Mattsson äg Håkansson Häst AB) och satte en säker nolla i grundomgången. 

För startfältets andra svensk, Henrik von Eckermann och Mary Lou, blev det ett frambensfel på inhoppet i tvåkombinationen tidigt i banan. 
– Det hade varit roligare att vara nolla. Jag är besviken över nedslaget eftersom jag tycker att hon hoppade bra, säger Henrik von Eckermann till SVT. 
– Nu har jag gjort tre starter i säsongens världscup och fått ett nedslag varje gång. 

Nollorna trillade in i början av klassen, men till slut blev det 13 felfria. 

Zacramento visade återigen sin fina hoppning och sin stora kapacitet och var felfri efter idel fina språng även i omhoppningen. Douglas Lindelöw lade upp tempot lite grann och tog ett par lite kortare vägar. När han gick över mållinjen var han trea.
–  Hästen kändes fantastiskt bra och jag tycker att jag red bra. Han har inte varit i en bom på de här två svåra rundorna, säger Douglas Lindelöw.
– Hästen har känts bra och fin en längre tid, men det är ju små marginaler. Att bli dubbelnolla med honom här i dag betyder mycket. 

Han fick slut en fjärdeplats när Egyptiens Abdel Said satte fart på Hope van Scherpen Donder och vann med nästan två sekunder tillgodo. 

Nästa världscupstart för Douglas Lindelöw blir i London. 

Henrik von Eckermann slutade på 20:e plats. 

Resultat

Totalställning i världscupen efter Verona

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden