Hoppning
4 december 2016 15:36

Beata Hermelin lycklig vinnare

Framgångarna har staplats på hög den här säsongen för Beata Hermelin som avslutar året som totalvinnare i hela Baltic Cup. "Det går knappt att förstå," säger 12-åringen.

Beata Hermelin lycklig vinnare
Beata Hermelin och Titanic VDL var bäst i det svenska childrenlaget. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Fredrik Jonsving

Hon har tagit SM-medaljer både på ponny och på häst i år. Och hon avslutar tävlingssäsongen 2016 med att bli totalsegrare i hela Baltic Cup – en internationell serie i hoppning för ponny, children och juniorer.

När segern i Grand Prix för children var klar stod det klart att 12-åriga Beata Hermelin från Sjöbo hade samlat mest poäng av alla deltagare i årets Baltic Cup.
– Jag är jätteglad. Och det är extra kul eftersom det vara så fina priser, säger Beata Hermelin som bland annat fick en sadel för att hon var cupens mesta poängplockare.

Helgens finaler i Baltic Cup har gått i danska Vilhelmsborg. Förutom den individuella GP-segern ingick Beata Hermelin ingick i de svenska lagen som vann finalen för kategori B och children.
– Allra roligast var omhoppningen i Grand Prix. Han var så fin och följde med mig. Och så är det roligt att rida fort, säger Beata Hermelin som inte nog kan berömma sin häst Titanic efter alla framgångar i klasser för children under året.
– Han är så fantastisk. 

Finalen var också Beata Hermelins sista med kategori B-ponnyn Moflos Zorro som nu tas över av Beatas lillasyster. 

Nu blir det vintervila för Zorro, Titanic och Beatas två kategori D-ponnyer.
– Första tävlingen nästa år blir Baltic Cup i Helsingborg. Det är kul med Baltic Cup för det är en internationell tävling så banorna är lite svårare, det är lite tuffare och hård konkurrens. 

Framgångarna har kommit tätt för 12-åringen de senaste månaderna. 
– Det är svårt att förstå att det har gått så bra, säger hon. 

Hon har inte riktigt hunnit tänka på hur framgångarna i Danmark ska firas – men i kväll ska hon och hela familjen gå på julshow.
– Det ska bli kul. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden