Hoppning
18 december 2016 21:15

Happy Day Ter Putte redan i hetluften

Knappt hann Happy Day Ter Putte lämna Sverige och sin ryttare Jacob Hellström innan han levererade stabilt i den internationella hetluften med Cian O’Connor. ”Det är fantastiskt roligt att se Happy Day hoppa och det blir troligen en tur till USA för att se honom med sin nya ryttare” säger Jacob Hellström.

Happy Day Ter Putte redan i hetluften
Thomas Fasteus och Happy Day Ter Putte i Falsterbo 2014.

Det har bara gått några veckor sedan försäljningen av Happy Day Ter Putte offentliggjordes, men redan har han hunnit med två femstjärniga meeting. Toppryttaren Cian O’Connor, som är tränare till den amerikanska köparen Lillie Keenan, red först Happy Day Ter Putte (BWP, val f-07 e Calvaro Z-Quidam de Revel, uppf Georges de Maertelaere) i Genève och just nu i London.

– Spontant tycker jag att de har valt att gå rätt fort fram, men å andra sidan är Cian en av världens bästa ryttare och jag har inga tvivel alls på att det här blir hur bra som helst, säger Jacob Hellström som under säsongen har placerat hästen i 1,55 och ägde honom tillsammans med Thomas Fasteus (läs mer om deras försäljning här).

Valacken har senaste veckan bland annat placerat sig i 1,45, nollat 1,50 och haft blott ett tidsfel i 1,55 med O’Connor i sadeln. Jacob Hellström har förstås helkoll på resultaten och har följt ekipaget från tv-soffan.
– Jag är inte alls förvånad över att det har gått bra. Happy Day har ju gått Grand Prix och nationshoppning, så det här var inte i överkant för honom. Han köptes med intentionen att vara en topphäst och nu tror jag att alla är nöjda och glada.


Jacob Hellström, här på en annan häst, fortsätter att hålla koll på sin gamla tävlingspartner. Foto: Lottapictures

Hur var det att sitta hemma och se ”din” häst på den stora arenan?
– Jo, visst var det spännande och jag tyckte det såg bra ut. Jag såg att Cian experimenterade lite med bett och först att han inte var riktigt van vid Happy Day och inte hade koll på hans långa galoppsprång. Bara efter någon runda hade Cian mycket bättre koll på det.

Enligt planen reser Happy Day Ter Putte snart över Atlanten till ägaren Lillie Keenan där en säsong i Wellington väntar. Jacob tror att hon kommer att ta det lite lugnare och lära känna hästen ordentligt, samtidigt som mål som exempelvis VM finns i planen.
– En sådan här häst, som jag själv har haft höga mål med, betyder något väldigt speciellt. Han ligger både mig och Thomas, som har haft honom ännu längre än jag, otroligt varmt om hjärtat. Vi kommer absolut att fortsätta hålla koll. Det är fantastiskt roligt att se Happy Day hoppa och det blir troligen en tur till USA för att se honom med sin nya ryttare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden