Hoppning
15 december 2016 20:50

Svenska trion glänste i 1,50

Tre hoppsvenskar huserar på mastodont-tävlingen Olympia under veckan och i kväll samlades de i 1,50-klassen med SWB-hästar under sadeln. De snodde åt sig placeringarna snudd på efter varandra med Peder Fredricson främst.

Svenska trion glänste i 1,50
Åtta, tia och elva. Snyggt och jämnt facit för svensk del.

Första hoppkvällen på Olympia blev en glad tillställning för svenskarna när de stod för idel felfritt i 1,50 med tre nollor av tre möjliga. Ett tag såg det ut som att de skulle hamna precis efter varandra i resultatlistan, men till sist blev de åtta, tia och elva.

Första svensk ut i 1,50 på femstjärniga London International Horse Show var Douglas Lindelöw, som än en gång kunde leverera ett snyggt resultat med Zacramento (SWB, val, f 2005, e Cardento-Cortus, uppf  Björn Mattsson). De gick ut tidigt i klassen och landade på en tid som slutligen gav dem elfteplaceringen, just efter Malin.

Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson hoppade varsin SWB-åttaåring i 1,50-klassen på Olympia, H&M Second Chance respektive Uncle Blue. Malin hade en prima eftermiddag som trea med H&M Cue Channa i 1,55 och kvällen fortsatte på fint vis. För Second Chance (sto, Carland-White Clover, uppf Margareta Eriksson-Bech Eva Söderström) är London femstjärnig debut och klassen var debut i 1,50. Det blev en alldeles utmärkt premiär som resulterade i placering tio.

Uncle Blue (val, e Chacco Blue-Robin Z, uppf Rapidsrock AB) tävlas av Peder sedan oktober och det har blivit ett par rundor på höjden innan.  Peder var sista blågul ut när han startade som fyra från slutet. Han fixade precis lika felfritt, dessutom på snäppet bättre tid än Malin och med en åttondeplats i belöning.

Svenska trion gav sina hästar varsin trevligt felfri första runda utan större stress och hade tider på sisådär åtta till tio sekunder längre än vinnaren Lorenzo De Luca, Italien, på Halifax van het Kluizebos.

Det svenska gänget, som alla alltså har fått varsin välförtjänt smakstart, har en hel del att se fram emot och att välja bland under tävlingen. De höga klasserna avlöser varandra, bland annat med 1,60 imorgon, 1,55 på lördag, världscup på söndag och Grand Prix 1,60 på måndag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden