Hoppning
4 december 2016 11:42

Molly Downes kvalbäst i Morgondagens vinnare

Molly Downes och Samoa vann kvalet i Morgondagens Vinnare på Södertälje Ridklubbs nationella tävlingar på söndagen medan Lisa Forslund vann kvalet till Gothenburg Horse Show Young Riders Cup.

Molly Downes tog täten i ärevarvet hos Södertälje Ridklubb. Roland Thunholm

– Jag har varit placerad i samtliga kval, säger den glada vinnaren till Svenska Ridsportförbundet.

Junioren Molly Downes och Samoa (HANN sto f 2003 e San Brasil-Don Pedro xx uppf Dr Sabine Plass äg Ulrika Downes) var ett av tolv felfria ekipage i 1,35-klassens grundomgång. I omhoppningen klarade bara två att hålla nollan och Kungsbackaryttaren Molly Downes var över fyra sekunder snabbare än tvåan, Stina Efraimsson/Dana.

Lisa Forslund och Sassafras vann unga ryttarnas kval.

Kvalomgången av Gothenburg Horse Show Young Riders Cup vanns av Lisa Forslund från Tosseryds Ryttarförening och Sassafras (SWB val f 2007 e Camaro M-Le Mans xx uppf Susanne Blomqvist äg Susanne Forslund). Hon var ensam om att dubbelnolla 1,45-hoppningen som reds med en Winning round.
– Jag vill så gärna till finalen i Göteborg, säger Lisa Forslund till Svenska Ridsportförbundet.

Emma Falk och Snowball blev tvåa.

Finalen i Morgondagens vinnare och Gothenburg Horse Show Young Riders Cup går i februari under Gothenburg Horse Show.

Två kval återstår.

Det reds också en 1,45-klass med winning round där det blev dubbelseger för Stina Lillje. Jump Clubs-ryttaren vann med Candlelight K och var tvåa med Hot Stuff i den 15 ekipage stora klassen.