Hoppning
13 februari 2016 09:03

Cyklon tillbaka som vinnare

Det blev svenskt i topp på den amerikanska touren i Wellington, Florida, under fredagskvällen. Irländaren Shane Sweetnam vann med svenskfödda hingsten Cyklon, i ekipagets comeback på tävlingsbanorna efter ett skadefyllt år.

Cyklon tillbaka som vinnare
SPORTFOT

Cyklon (SWB-hingst f -01 e Cardento-Cortus, uppf Bo Lindroos) har vunnit otroligt många klasser – framför allt i Wellington.
Men segern i 1.45-hoppningen var lite speciell.

När Cyklon var med till Europa i somras drabbades han av kolik strax innan tävlingarna i Mannheim och tvingades till operation. En vecka senare drabbades han av nya problem och fick opereras igen.
Hingsten tillbringade flera månader på en klinik i Belgien för att återhämta sig och kunde till slut resa tillbaka till USA. Han började inte tränas igen förrän i slutet av oktober och har bara gått några småklasser innan starten i Wellington.

– Han är en otrolig häst, och det visar verkligen vilken vinnare han är, berömde Shane Sweetnam sin kämpe i ett pressmeddelande.

Likaledes svenskfödda Ligist (SWB-valack f -00 e Levantos-Robin Z, uppf Lars-Erik Fyrberg) tog en femteplats i samma klass, som vanligt riden av amerikanska Reed Kessler.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden