Hoppning
6 februari 2016 20:54

Henrik klar för världscupfinalen

Att han missade omhoppningen med 18 fel kvittade. Henrik von Eckermann är likväl klar för världscupfinalen i Göteborg. Två nedslag satte stopp för Douglas Lindelöws chans säkra biljetten dit.

Henrik klar för världscupfinalen
Henrik von Eckermann är klar för final efter en lyckad säsong med bland andra Cantinero.

När startskottet gick för världscuphoppningen i Bordeaux klockan 20.30 på lördagskvällen innebar det säsongens elfte och alltså sista chans för ryttarna i västeuropeiska ligan att öka på sina poäng och bli en av de 18 från ligan som får hoppa stora finalen i Göteborg. Det var en hård fight om säsongens sista kvalpoäng och i omhoppningen hoppade hela 17 ekipage.

Totalsegrare i ligan blev som väntat Tysklands Christian Ahlmann på maffiga 86 poäng. Tvåa blev fransosen Simon Delestre och tredjeplatsen tog Nederländernas Harrie Smolders.

39 poäng räckte
Stora målet, att nå världscupfinalen, visade sig dock redan vara fixat för Henrik von Eckermann trots den missade omhoppningen. Han låg innan kvällen snyggt till på sin åttondeplats och visst räckte hans tidigare 39 poäng till final genom en slutlig total tolfteplats på rankingen.
I världscupdebuten med Giljandro van den Bosrand såg samarbetet ut att sitta tills hingsten av någon anledning inte vill hoppa tvåkombinationen längs långsidan. Om han såg något otäckt i publiken eller testade sin nya ryttare får vara osagt, men därefter rasslade felen iväg. 18 stycken blev det till sist i protokollet.

Två nedslag satte stopp
Douglas låg på 18:e plats på världscuprankingen innan kvällens uppgörelse, tack vare poängen han tog med Casello innan förstahästen såldes. Efter hans tuffa år var det säkerligen många som höll en extra tumme för att just Douglas skulle lyckas. Idag gick det dock inte vägen, trots att ryttaren på sedvanligt vis levererade, och det var en till synes besviken Douglas Lindelöw som suckade tungt när han skrittade ut från världscupbanan.
– Han rider så fint och gör verkligen allt för att hästen ska klara hindren felfritt. Från Douglas håll kunde han absolut inte ha gjort något mer, säger SVT Sports expert Lotta Björe till kanalen.

Han och Udermus inledde stadigt och satte bland annat trekombinationen perfekt. Därefter föll dock översta delen på det gula planket, hinder nummer sju. På hinder tolv föll en bom och totalt åtta fel satte definitvt punkt för Douglas förhoppningar om en säker finalbiljett.
Douglas 31 poäng gav honom likväl totalplacering 22. Med ett par strykningar skulle det kunna gå vägen – särskilt eftersom två utomeuropeiska ryttare, amerikanska Audrey Coulter och australiensiska Edwina Tops-Alexander, på bättre totalplaceringar räknas bort när det gäller de om går till final. Det bertyder att Douglas är på plats 20 på listan där de 18 främsta blir finalhoppare.

Räven segrade
Av alla poängsugna ekipage i kvällens omhoppning var Kevin Staut med Malin Baryard Johnssons förra kompanjon Räven, Reveur de Hurtebise H D C,  bäst. Ingen kunde rå på deras felfria runda på tiden 39,86.
Närmast var Simon Delestre med Qlassic Bois Margot som var sist ut i omhoppningen och kom tvåa, precis som i hela ligan. Edwina Tops Alexander med Caretina de Joter la beslag på tredjeplatsen i dagens klass.

Start- och resultatlistor
Slutlig ställning för västeuropeiska ligan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden