Hoppning
14 februari 2016 09:53

Fler finaldeltagare klara

Ytterligare tre världscupligor i hoppning har avgjorts för att spika finalfältet i Göteborg under påskhelgen.

Fler finaldeltagare klara
Rutinerade Chris Chugg blir Australiens representant vid Världscupfinalen i Göteborg.

Från den japanska ligan, som har bestått av sex deltävlingar, har 26-årige Keisuke Koike tagit sig vidare till final. Keisuke red alla deltävlingar och gjorde jämna och fina resultat. Finalen i Göteborg blir hans första start i ett mästerskap.
Bästa hästen är Nosco de Blondel, som han haft sedan juni 2014. Tidigare tävlades hästen framgångsrikt av Petronella Andersson med segrar och placeringar upp till 160-klasser.

Även Nya Zeelands liga har avgjorts, men det kommer inte att bli någon representant därifrån. Vinnaren Katie Laurie väntar barn senare i sommar och tycker det blir för tufft att tävla final i slutet av mars. Eftersom tvåan i ligan, Helen McNaught-McFarlane är brittiska får hon inte ta Nya Zeelands plats, och reglerna säger att endast ettan eller tvåan totalt får rida final.

Däremot blir det australiensiskt deltagande i form av veteranen Chris Chugg, som varit i Göteborg en gång tidigare – 1991 – då han slutade på 19:e plats med Mr Currency. Chris red senast final 2010 och slutade då på sjunde plats med Vivant. Hästen köptes sedan av Oleksandr Onyshchenko och har tävlats mycket framgångsrikt av bland andra Cassio Rivetti.

Till Göteborg tar Chris Chugg med sig 9-årige hingsten Cera Cassiago, berättar FEI i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden