Hoppning
7 februari 2016 07:25
Ridsportplus

”Tre att välja på till finalen”

Henrik von Eckermann blir ensam svensk i hoppningens världscupfinal i Scandinavium. Han har hela tiden legat på rätt sida strecket och i sista kvalet i Bordeaux blev allt klart. För Ridsport berättar Henrik om vilka hästar som är finalaktuella och om tvärniten igår kväll.

”Tre att välja på till finalen”
Henrik von Eckermann, här med Cantinero på fjolårets EM i Aachen, är klar för världscupfinalen i Scandinavium. Photographer Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    – Det känns väldigt bra så klart. Jag har en tid trott på att mina poäng skulle räcka men i dag blev jag orolig när nollorna började ramla in för ryttare som låg bakom mig i ligan, säger Henrik till Ridsport.

    Några nya poäng blev det inte. Hingsten Giljandro van den Bosrand, som är ganska ny i stallet och gjorde sin världscupdebut, uppträdde nästan som han ägde banan över de första hindren och mer eller mindre lekte sig genom trekombinationen. Mot nians kombination blev det däremot tvärstopp.
    – Han satte verkligen ner ”foten”. Han har aldrig visat något sådant tidigare och jag blev helt överraskad. Jag vet inte riktigt anledningen till hans tvärnit. Kanske att jag red dåligt, kanske att han inte gillade den skärm som stod bakom hindret eller allt i en kombination. Tråkigt givetvis men sånt som  kan hända.

    33 poäng verkar räcka till final, vilket är ovanligt lite men det finns en förklaring.
    – Eftersom Göteborg har finalen i år är det ett kval mindre än normalt. Det har givetvis påverkat att det mer vanligt brukar krävas runt 40 poäng för att nå finalen, säger Henrik.

    Vilka hästar Henrik tar med till Göteborg går inte att säga redan nu.
    – Jag har tre att välja på eftersom jag startat kval med både Cantinero, Sansibar och Giljandro. Vi får se vilka som känns i form och det är också möjligt att använda två hästar i finalen. För tillfället nöjer jag mig med att vara inkvalad, vilket var min målsättning när ligan startade i höstas, säger Henrik von Eckermann.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden