Hoppning
2 februari 2016 10:03

Sista chansen att nå final

På lördag i franska Bordeaux finns sista chansen att ta poäng i säsongens världscup. Sverige har Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw på plats.

Sista chansen att nå final
Douglas Lindelöw och Udermus, här i Falsterbo 2015, är ute efter WC-poäng i Bordeaux.

Sex ryttare har redan säkrat sin plats i finalen. Sannolikt även Henrik von Eckermann på sjunde plats i ligan. Att tolv ryttare skulle passera honom i det sista kvalet känns inte troligt. Även de två närmast bakom Henrik kan nog se fram emot Scandinavium.

Douglas Lindelöw tillhör dem med bra chans men som behöver ytterligare några poäng för finalbiljett. För Douglas kan en åttonde, nionde plats i Bordeaux vara tillräcklig, vilket också innebär att han, med tidigare kvalomgångar i minnet, sannolikt måste göra en felfri grundomgång.

Med Henrik von Eckermann på poäng som bör ge final är frågan varför Rolf-Göran Bengtsson, med personlig plats på varje kvaltävling, inte kommer till Bordeaux för att också kunna nå finalen, utan istället ger sin plats till Henrik.

– Rolf-Göran har en långsiktig plan för alla sina hästar. I den ingick att han skulle medverka fram till förra helgens kval i Zürich. Han klarade tyvärr inte de poäng som krävdes för final men kommer givetvis till Scandinavium och övriga klasser i Gothenburg Horse Show. Det var också tidigare bestämt att han inte skulle ha Casall om han nått finalen eftersom Casalls buvuduppgift är utomhussäsongen, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

Anmälda ryttare till Bordeaux
Ställning i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden