Hoppning
7 februari 2016 18:09

Snyggt slut på helgen för Henrik

Inte nog med att Henrik von Eckermann blev världscupfinal-klar i Bordeaux. Han avslutade med en 1,50-placering med nykomlingen Yajamila och en placering i Grand Prix 1,60 med förstahästen Cantinero.

Snyggt slut på helgen för Henrik
Ett nedslag räckte ändå till placering i Grand Prix.

Även om världscupklassen som bekant inte gick som planerat för Henrik von Eckermann blev han likväl finalklar. När meetinget i Bordeaux avrundades på söndagen fortsatte Henrik med nya framgångar och lämnade Frankrike med flera placeringar i bagaget utöver den åtråvärda finalbiljetten.
Återigen visade han och Yajamila att de trivs ihop efter bara någon vecka tillsammans. En sjätteplats i 1,50 med jokerhinder blev resultatet som kompletterade deras tidigare placering från helgen som var en femteplats i 1,45. Yajamila var med i Bordeaux som tredjehäst och levererade med den äran. Enligt planen ska Henrik ha henne på prov en månad.
– Vi får lära känna varandra och sen får vi se vad som händer. Det är jättesvårt att säga något om framtiden nu, men än så länge har det bara varit positivt, sa Henrik häromdagen.

När hindren och svårighetsgraden höjdes upp till Grand Prix på 1,60-höjder var det dags för förstahästen Cantinero, som avstod världscupen till förmån för stallkamraten Giljandro van den Bosrand. Det blev ett nedslag i 1,60, men eftersom bara fyra av 37 ekipage klarade banan utan fel räckte det likväl till tolfte plats och den sista placeringen. Penelope Leprevost, Frankrike, tog hem GP-segern.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden