Hoppning
20 mars 2016 20:23

Nya ekipaget sexa i GP 1,60

Malin Baryard Johnsson har ridit ihop sig med Cue Channa i vinter och nu börjar de bli riktigt farliga tillsammans. I Paris drämde de till med en 1,60-debut som heter duga – dubbelt felfritt och sexa i Grand Prix.

Nya ekipaget sexa i GP 1,60
Malin Baryard Johnsson hade med sig båda sina OS-hopp till Paris: Corporal VDL och SWB-stoet Cue Channa som hon har haft ett par månader. YLab

Det är bara en dryg månad sedan Malin Baryard Johnsson och hennes ena OS-hopp Cue Channa (SWB, sto, f  2006, e Cardento-Robin Z) gav sig ut på tävlingsbanorna ihop, men efter en sejour i Spanien kan de leverera tillsammans på högsta nivå. I Grand Palais i Paris debuterade de i Grand Prix 1,60 och det med ett fläckfritt protokoll.

Efter en säker grundomgång red Malin Cue Channa till en lika säker omhoppning på 48,52. Tiden var strategiskt nog inte den snabbaste, snarare tvärtom, men likväl blev det en sjätteplats och 166 000 kronor i belöning. Med sig till Saut Hermès-meetinget hade Malin även den andra potentiella OS-kandidaten, Corporal VDL, som bland annat hoppade lördagens parhoppning på 1,60.

Ytterligare en svensk red sitt senaste tillskott och debuterade i 1,60. Att det var första gången på den höjden berörde dock inte Henrik von Eckermann och Yajamila, som var precis lika felfria som Malin och Cue Channa i grunden. De gick i mål på 40,96 i omhoppningen och det hade räckt till en femteplats om det inte var för att två bommar föll på vägen. Nu blev det istället plats 16 bland de knappt 40 ryttarna i startlistan.

Tredje svensken, Charlotte Mordasini med Tiny Toon Semilly, utgick. Segrade gjorde Abdelkebir  Ouaddar med Quickly de Kreisker på 36,40 och för den vinsten cashade han in runt 1,3 miljoner kronor. Tvåa blev Scott Brash med Hello Forever som fick 750 000 kronor.

 

//

Malin Baryard and H&M Cue Channa was placed 6th in the Grand Prix at Saut Hermes, well done girls! #teamhm #hmwelovehorses #hmcuechanna #sauthermes #sauthermes2016

Posted by H&M – We Love Horses on Sunday, March 20, 2016

Resultat
Hela klassen, nummer nio, kommer att läggas ut på Saut Hermès Youtube.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden