Hoppning
29 april 2016 15:15

Fredag i Shanghai

Första dagen av Global Champions Tour-tävlingarna i Shanghai är klar, och det blev något av en fyrafelsdag för ende svensken på plats – Henrik von Eckermann.

Fredag i Shanghai
Det är ingen dålig häststaty som möter besökarna till Shanghais deltävling av Global Champions Tour.

06.45, svensk tid, startade första klassen för denna GCT-helg, så den som vill följa tävlingarna via webb-TV får se till att vara snabb med morgonsysslorna.

Henrik von Eckermann red Chacanno (val, f-07, e. Chacco Blue-Kannan) i 1,45-hoppningen med ett nedslag i andra fasen. Vann gjorde italienaren Emanuele Gaudiano och Guess 6 (sto, f-06, e. Bentley vd Heffinck-Surrealist van’t Paradijs), som hade nästan tre sekunder tillgodo på sverigebekantingen Mic Mac du Tillard, som vanligt riden av David Will.

I fredagens största klass, en 1,55-hoppning, hade Henrik ett retligt nedslag i grundomgången med Yajamila (SWB, sto, f-06 e. Lux-Daimler, uppf. och äg. Johanne och Karoline Goldberg). Segern gick till USA och Jack Towell på New York (val, f-06 e. Verdi-Watzmann), som ägs av Jennifer Gates, dotter till Bill.

Lördag morgon, 07.30, börjar första omgången av Global Champions Tour-deltävlingen. Då kommer Henrik till start med Yajamila igen.

Läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden