Hoppning
11 april 2016 09:10

GP-placerad med en stigbygel

Ett missöde som resulterade i bara en fungerande stigbygel redan från andra hindret kunde ha satt stopp. Likväl avslutade Niklas Jonsson och Caral helgen i Italien med en placering i Grand Prix 1,50.

GP-placerad med en stigbygel

Helgen var finfin för svenskarna som tävlade utomlands och Niklas Jonsson ville inte vara sämre. Den trestjärniga hoppningen i italienska San Giovanni in Marignano kunde ha slutat riktigt trist för Niklas och Caral, men med nerverna i styr höll de dock ihop hela vägen in i mål med bara en stigbygel trots klurigheter.
– I dag var det en lite mer teknisk bana, men redan på andra hindret small ena stigbygeln av. Jag har aldrig varit med om det tidigare, den bara sprack, säger Jonsson till NA.

Det var i omhoppningen det hände och tiden blev sannolikt snäppet längre på grund av missödet. Resultatet blev nu fem fel i omhoppningen och en tolfte plats i det 51 ekipage stora startfältet.
– Jag rev näst sista hindret, och det är inte så konstigt eftersom man inte blir så följsam när man inte har någon stigbygel. Även om en tolfteplats inte är något man hoppar högt över så är jag jäkligt nöjd med känslan, säger ryttaren till tidningen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden