Hoppning
30 april 2016 06:34

Godmorgon med GCT och HvE

Medan de flesta sov gott här hemma i Sverige var Henrik von Eckermann i farten i Shanghai. I sista klassen innan helgens viktigaste avgörande blev det en andraplats med Chacanno. Nu gäller det snart på allvar i Grand Prix.

Godmorgon med GCT	och HvE
Det bar till en andraplats för Henrik von Eckermann och Chacanno.

Tidigt på lördagsmorgonen svensk tid var det 1,45-1,50 som gällde på Global Champions Tour i Shangahi. Efter en fyrafels-fredag höll det nu hela vägen för Henrik von Eckermann som tog en silverplats med ännu en hyfsat ny bekantskap, 9-åriga Chacanno. 28 ekipage kom till start i tidshoppningen där det svenska ekipaget gick i mål på 57,39. Laura Renwick på MHS Washington segrade på 56,67.

Chacanno har tävlats av von Eckermann sedan årsskiftet och var bland annat med i Göteborg där en fjärdeplats i 1,40 blev bästa notering.

Om Henrik von Eckermann håller i den felfria trenden under resten av lördagen i Kina återstår att se. Klockan 07.30 drar helgens viktigaste klass, Grand Prix 1,60, igång och då är det Yajamila som ska visa vad hon går för. Ekipaget har startnummer 27 av 29. Se sändningen gratis här.

 Startlistor och resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden