Hoppning
30 april 2016 11:47

Henrik GP-sjua med Yajamila

Saudiarabiens Abdullah Al Sharbatly tog hem den fjärde omgången av Global Champions Tour. Enda svensken till start, Henrik von Eckermann, red upp sig ordentligt med en felfri andra runda och slutade sjua i Grand Prix.

Henrik GP-sjua med Yajamila
I februari debuterade Henrik von Eckermann och Yajamila. Nu kom de sjua i Global Champions Tour. STEFANO GRASSO

När det var dags för Global Champions Tours Grand Prix på 1,60-höjder i Shanghai gick segern till Saudiarabiens Abdullah Al Sharbatly, 33 med Tobalio (f 2000, e Numero Uno-Jacorde).

Svenskhoppet Henrik von Eckermann och Yajamila (sto, f 2006, e Lux Z-Daimler, uppf Johanne Goldberg, äg Karoline och Johanne Goldberg) var bland de sista ut i klassen. Ekipaget såg ut som de har hängt ihop längre än de få månader de egentligen har bakom sig och klippte hinder efter hinder såväl mjukt som lekande lätt i första rundan. Efter en lätt touch föll en bom på räcket in  den sista tvåkombinationen. Andra rundan satt dock klockrent och ekipaget galopperade in i mål på 4+0 fel. Tack vare den felfria avslutningen klättrade de uppåt på resultatlistan och blev tog en sjundeplats i Grand Prix-klassen.

Henrik och Yajamila debuterade på banorna i februari och har bland annat hunnit med att nolla grunden i Paris femstjärniga 1,60-GP. Efter världscupfinal-helgen i Göteborg har Yajamial pausat och är uppenbarligen tillbaka i fin form.

Resultat

Abdullah Al Sharbatly, här med Domingo, segrade i fjärde rundan av GCT. Foto: Stefano Grasso

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden