Hoppning
28 april 2016 13:32

Tredje OS-starten för Edwina

Australiens ridsportförbund har redan utsett två av sina fyra lagryttare i hoppning inför höstens OS i Rio. Inte helt oväntat är Edwina Tops-Alexander klar för sitt tredje OS.

Tredje OS-starten för Edwina
Edwina Tops-Alexander och Caretina de Joter är redan klara för höstens OS i Rio. För närvarande är de dock i Shanghai för att rida Global Champions Tour.

Edwina är uttagen tillsammans med Caretina de Joter (sto, f-05 e. Caretino-Contender), som senast tävlade i Världscupfinalen i Göteborg.

Det här blir Edwinas tredje start i Olympiska spelen.

– Jämfört med Peking och London känner jag att jag har mycket mer erfarenhet och mer självförtroende, förklarar Edwina till Equestrian Australia.

Edwinas utnämning var inte helt överraskande, däremot är Scott Keach inte lika välkänd. Scott, 51 år gammal, red OS redan i Seoul 1988, men i fälttävlan där han slutade på 23:e plats individuellt. Efter att ha varit ifrån ridningen i början av 1990-talet började han om igen och flyttade till Florida 2009.

En anledning till uttagningen är segern i en 160-hoppning i Ocala i slutet av februari med Fedor (val. f-05 e. Kashmir van Schuttershof-Orkaan), som han köpte som orutinerad åttaåring utan större meriter.

Sex ekipage slåss om de två återstående platserna. Det är Chris Chugg/Cera Cassiago, Steven Hill/Yalambi’s Bellini Star, Jamie Kermond/Yandoo Oaks Constellation, Phillip Lever/Comme Il Faut, James Paterson-Robinson/Amarillo och Matthew Williams/Valinski S.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden