Hoppning
25 april 2016 11:54

Två tog det mesta i 1,30

Ibland blir prislistorna lite lustigare än vanligt. I två 1,30 under helgen såg två rutinerade ryttare till att ta hem det mesta: Victoria Wallenstam blev etta till fyra på Ņbytravet samtidigt som Jörgen Larsson tog hem hela prispallen två gånger om i Kungsbacka.

Två tog det mesta i 1,30
Jörgen Larsson och Victoria Wallenstam knep det mesta i 1,30-klasserna på två olika tävlingar.

Att ta hela prispallen räckte inte för Victoria Wallenstam när hon mjukstartade utomhussäsongen med regional 1,30 på Åbytravet. Hon knep placering ett, två, tre och fyra bland 36 starter. Hon har betydligt större meriter än såhär i bagaget, men likväl konstaterar Victoria att hon på 17 år som tävlingsryttare aldrig fått in fyra hästar på rad högst upp förr.
– När jag gick i mål med min sista häst i omhoppningen började jag bara skratta. Jag var rätt trött vid det laget och allt var så komiskt, säger Victoria som är nöjd efter utomhusuppvärmningen och snart styr mot Norge med hästarna.
Hur lyckades du med det här konststycket?
– Det fanns vissa alternativa vägar och när det var dags för omhoppningen tänkte jag att jag rider samma väg med alla. Det funkade tydligen, säger Victoria glatt och fortsätter:
– Utan mina hästskötare hade det inte funkat. De gjorde ett bra jobb med att värma upp de andra medan jag tävlade.

Några mil bort, på Kungsbackas nationella, ville inte Jörgen Larsson vara sämre än Victoria Wallenstam. Han tog först hela prispallen i lördagens 1,30. På söndagen upprepade han bedriften igen då han red in tre hästar inom 1,5 sekunders marginal och tog som bonus även femte- och sjätteplatsen bland 51 starter. Bara Amanda Ericsson lyckades bryta hans snygga rad i tidshoppningen genom att bli fyra.
Jörgens hästar på pallen på söndagen var Jonny B Good, Despoina HQS och Heart Pearl medan lördagens trio var Isa L, Despoina HQS och Cor Noma. Victorias kvartett i täten var Warrior, Campus 26, Capitano Paul Z och Cape Town.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden