Hoppning
2 maj 2016 11:30

Snabb comeback för Elin

Världens coolaste mamma. Det tycker Arnold Assarsson att hans dotter Alice har. Efter bara 27 dagar hoppade Elin Jansson i helgen en felfri 1,40 trots att hon bara hade tänkt att passera startlinjen. Ridsport ringde upp och frågade vad som hände.

Snabb comeback för Elin
Arnold Assarsson hyllar Elin Jansson, mamma till gemensamma dottern Alice, på Facebook för den snabba comebacken.

Hej Elin! Hur kommer det sig att du redan är tillbaka på tävlingsbanan?
– Det var så många bortfall i vår zon i elitserien att vårt lag Loviseholm SHK var garanterade att gå vidare till semifinal oavsett vilket resultat vi gjorde så jag föreslog att jag skulle gå in och rida över startlinjen så att jag skulle kunna vara reserv om det behövs senare, berättar en glad Elin Jansson.

Men det blev lite mer än så?
– Ja, det kändes så bra i magen på framhoppningen att jag bestämde mig för att hoppa. Arnold var lite nervös men han sa att jag fick rida så länge det kändes bra.

Och hur kändes det?
– Det kändes jätteroligt! Jag har suttit till häst halva dygnet hela mitt liv så jag har haft en enorm abstinens och var jättesugen på att komma igång igen. Det var roligt att det kändes som att det mesta satt där det skulle och att jag lyckades pricka hindren.

Vad säger doktorn om att du redan tävlar igen så snart efter kejsarsnittet?
– De sa att jag fick rida efter en månad så länge allt kändes bra. Och nu har det ju gått nästan en månad så jag hoppas att de inte är alltför arga på mig.

 

Text: Johanna Ulrika Orre

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden