Hoppning
6 maj 2016 20:59

Sverige föll bort i andra rundan

Sverige låg delad två i fredagens nationshoppning i norska Drammen. Den andra rundan gick inte alls lika bra och laget landade på sjätte plats.

Sverige föll bort i andra rundan
Irma Karlsson är en van vinnare med Balahe, här från årets Gothenburg Horse Show, och toppade fredagens 1,45-klass i Drammen. Bildbyrån STR

Italien ledde i ensamt majestät på fyra fel efter den inledande rundan på 1,50-höjder. Sverige och Norge delade andra plats åtta fel från ledningen.

Det italienska laget höll undan hela vägen och vann på tolv fel. Norge fortsatte också bra och närmade sig men det räckte inte ända fram och hemmaekipagen fick nöja sig med andra plats på 16 fel.

Sverige rasade i andra halvlek, drog på sig hela 28 fel och 40 fel totalt räcker aldrig långt och Sverige slutade sist av de sex nationer som fick fullfölja båda omgångarna.

Nationshoppningen i det trestjärniga meetinget ingick inte i någon av Furusiyya FEI Nations Cup Series.

Individuellt gick det bättre för svenskarna med seger på 1,45-höjder för Irma Karlsson och Balahe (SWB sto f -02 e Baloubet de Rouet-Flamingo, uppf Hans Stodell) och Victoria Wallenstam ordnade ny vinst med Warrior. Denna gång på 1,40-hinder.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden