Hoppning
22 juni 2016 14:20

Debut för Mordasini i högsta divisionen

Det svenska hopplandslaget jagar poäng i i Furusiyya FEI Nations Cup i nederländska Rotterdam i helgen. Rider i laget gör Charlotte Mordasini som därmed debuterar i högsta divisionen.

Debut för Mordasini i högsta divisionen
Charlotte Mordasini och Romane du Theil testas av olympiske headcoachen Sylve Söderstrand i Nation Cup-laget i Rotterdam i helgen. LottaPictures AB

Rotterdam är en av de tävlingsplatser där Sverige får räkna poäng i jakten på att ta sig till final i Barcelona i september.

I laget rider, förutom debutanten Charlotte Mordasini, Peder Fredricson/H&M All In, Malin Baryard Johnsson/H&M Cue Channa och Henrik von Eckermann/Yajamila.
– Jag väljer att låta Charlotte rida i laget. Det blir hennes debut i högsta division, säger olympiske headcoachen Sylve Söderstrand i en kommentar.

Jonna Ekberg som red i det svenska laget i Sopot, Polen, i division II är nu femteryttare i högsta ligan med Air Pia VG Z.  Jonna red en felfri runda och en med fyra fel i Polen, där Sverige slutade sexa.
– Jonna gör starka ritter i lagsammanhang, kommenterar Sylve Jonnas hittillsvarande resultat.

Trots att Longines Global Champions Tour går samtidigt i Monaco, där bland andra Rolf-Göran Bengtsson rider, är motståndet i Rotterdam inte att leka med. Frankrike, Storbritannien, Schweiz, Tyskland, USA och Belgien kommer alla med topplag och hemmanationen radar upp världsstjärnor. I det amerikanska laget rider både Bezzie Madden och McLain Ward, den nuvarande världsettan på rankingen.

Sverige tog sina första poäng i högsta serien i St Gallen, Schweiz, genom en andraplats efter tre felfria ritter i andra omgången av Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Helena Persson. Skarpt läge för det svenska laget är det i år, förutom i S:t Gallen och i Rotterdam, även på hemmaplan i Falsterbo och i Dublin, Irland, senare i sommar. I nuläget ligger Sverige på en sjundeplats i tabellen.

FEI TV
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden