Hoppning
28 juli 2016 21:54

Isabelle glänste på EM

Children-laget hade inte marginalerna på sin sida på EM, men för Isabelle Franzetti stämde allt. Hon satte dubbelt felfritt och visade fin form inför resten av helgen.

Isabelle glänste på EM
Isabelle Franzetti slog på stort i laghoppningen.

I dag avgjordes laghoppningen för children på EM i hoppning  på Irland. Det svenska laget drog på sig alltför många fel för att vara med i någon form av slutstrid och slutade sjua. Däremot glänste Isabelle Franzetti och Magic Kiss glänste.

– De stod för en fantastisk prestation när de red två felfria rundor på en lång och teknisk bana, något endast ett fåtal ekipage klarade av, säger lagledare Thomas Fasteus.

Rasmus Nilsson/Miss Cocktail hade 9+0 fel, Janelle Larsson/Clipz gjorde det omvända och red med 0+9 fel. Kajsa Björe/Little Grace slutade på 8+4 fel efter att ha rivit sista hindret andra rundan. Ebba Kewenter/Cickdown red individuellt och hade 8 + 16 fel.

–Våra svenska childrenryttare har gjort bra prestationer i dag för det har varit både högt och tekniskt, det är verkligen inte lätt att rida felfritt i dessa sammanhangen och det gjorde tre av våra fyra lagryttare. Dessvärre tog vi med oss felen från första individuella omgången till lagklassen och där hade vi lite för många fel för att få en framskjuten placering idag, säger Thomas Fasteus och tillägger:
– Nu hoppas vi på att Isabelle kvalar till finalen på lördag bland de 30 bästa.


Svenska children-laget vid EM: Ebba Kewenter, Kajsa Björe, Isabelle Franzetti och Rasmus Nilsson. Foto: Jacob Hellström

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden