Sport
9 juli 2016 10:24

Glädjebesked: OS-hoppet är OK

Igår skrämde Cue Channa både publiken och sin ryttare Malin Baryard Johnsson när hon snubblade till i Nations Cup-hoppningen. Nu på morgonen gav en ny koll önskat resultat: Sveriges vita OS-hopp är okej.

Glädjebesked: OS-hoppet är OK
Cue Channa var skönt nog oskadd då hon galopperade in i mål. Photographer Roland Thunholm

Ekipaget flög fram i bästa mästarstil innan snubblingen inträffade. Foto: Roland Thunholm

För fyra år sedan blev slutspurten mot London-OS en mardröm för Malin Baryard Johnsson när hennes Tornesch fick en senskada. I går kunde oturen ha varit framme igen. Ridsport träffar Malin Baryard Johnsson bakom kulissera i ett regnigt Falsterbo, dagen efter Nations Cup som både innebar en svensk succé (läs om andraplatsen här) och en riktigt nervös stund – särskilt med ett OS inpå knuten. Malin ler stort och förklarar att allt är som det ska.
– Cue Channa mår jättebra. Hon är helt okej efter gårdagen, säger Malin.

Det var i omgång två i Nations Cup som Malin och SWB-stoet H&M Cue Channa (f 2006, Cardento-Robin Z, uppf Susanne Persson) såg ut att vara på gång att upprepa bravaden från omgång ett och sätta en ny nolla. Den storhoppande skimmeln trampade på sin gummiboot, snubblade till och Malin for neråt framåt. Malin berättade efter rundan att både hon och Cue Channa nog skrämdes. Malin samlade dock ihop sig, red vidare och lotsade Cue Channa i mål. Sista hindret föll.
– Jag blev själv rätt orolig när jag i princip hade markänning och kan inte beskylla Cue Channa för att hon rev sista hindret, säger Malin och hyllar stoet som hoppade ”fantastiskt bra”.

Malin kollade nervöst mot frambenet när de hade kommit i mål och landslagsveterinär Jonas Tornell undersökte Cue Channa strax efteråt, medan Malin red ärevarvet på lilla stand in-hästen H&M Cassius Clay.
Ännu en undersökning gjordes på Cue Channa tidigt på lördagen och Malin bekräftar att allt är som det ska. Malin berättar vidare att hon har ridit klart för den här gången i Falsterbo och snart åker hon alltså hemåt med en väldigt tippad, och välbehållen, OS-kandidat i lastbilen. I kväll offentliggörs OS-laget som tros bli det som hoppade Nations Cup igår.
Vet du mer om OS-laget än vad vi vet just nu?
– Haha, antagligen ja, säger Malin med ett kryptiskt leende.


Malin kikade nervöst mot frambenet på väg ut. Foto: Roland Thunholm

HÄR kan du spana in allt som har hänt på Falsterbo Horse Show.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden