Hoppning
22 juli 2016 20:55

Sverige trea i Nations Cup – nu väntar finalen

Sverige slutade delad trea i Nations Cup i Dublin på fredagen efter ett sammanlagt resultat på 12 fel efter första och andra rundan. Det betyder att Sverige har kvalificerat sig till finalen i Barcelona.

Sverige trea i Nations Cup – nu väntar finalen
Douglas Lindelöw, här med Zacramento i årets Falsterbo Horse Show, är uttagen till Nations Cup i Dublin.

– Jag ser positivt på våra möjligheter. Det är ett fantastiskt gäng vi har på plats och jag hoppas kunna vara topp-fyra, sa förbundskapten Ragnar Bengtsson till Svenska Ridsportförbundet, SvRF, dagen före nationstävlingen. 

I Sveriges lag rider Douglas Lindelöw, Angelie von Essen, Charlotte Mordasini och Peder Fredricson.

Sverige, Frankrike, Irland, Italien och Tjeckien får räkna poäng den här omgången. Efter andraplatsen i nationshoppningen i Falsterbo ligger Sverige på tredjeplats av totalt tio lag i tabellen. De sju bästa lagen går till världsfinalen i Barcelona, Spanien 22-25 september.

Helgens omgång i Dublin är den näst sista, men Sverige deltar inte i sista omgången. 

Peder Fredricson inledde på bästa sätt med Flip´s Little Sparrow och satte en nolla. När en ryttare i varje lag har gjort sin runda har USA, Irland, Italien och Sverige en nolla i protokollet. 

Sveriges andraryttare Angelie von Essen fick fyra fel tillsammans med Newton Abbot. Charlotte Mordasini fick även hon fyra fel tillsammans med Romane du Theil medan Douglas Lindelöw nollade med Zacramento. Sverige slutade alltså på fyra fel efter första rundan och låg fyra inför fortsättningen dit USA, Irland och Italien går vidare med noll fel. 

I andra rundan blev det noll fel för både Italien och Irland och efter en omhoppning vann Italien. Sverige slutade på en tredje plats som delades med USA. I andra rundan var enbart Angelie von Essen nolla bland de svenska ryttarna, övriga svenskar fick fyra fel. Tredjeplaceringen betyder att Sverige är klart för final. 

– Jag är så stolt över att vara del av det här laget och alla är väldigt, väldigt glada här, säger förbundskapten Ragnar Bengtsson till Svenska Ridsportförbundet. 

– Jag tycker att vi hade lite otur med rivningarna, de var egentligen bara touchar. Men placeringen är helt fantastisk. Både ryttare och hästar har presterat riktigt, riktigt bra, fortsätter Ragnar Bengtsson.

Startordning Dublin, fredag 22 juli:
1. Storbritannien
2. USA
3. Irland
4. Tjeckien
5. Frankrike
6. Nederländerna
7. Sverige
8. Italien

TV-tider fredag 22 juli
16.00 FEI-tv sänder direkt från Furusiyya FEI Nations Cup
23.15 Eurosport 1 eftersänder från Furusiyya FEI Nations Cup

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden