Hoppning
25 augusti 2016 18:54

Henriks världscupshingst till young rider

I våras hoppade Henrik von Eckermann världscupfinalen med Giljandro van den Bosrand. Nu har hingsten bytt ryttare och har just debuterat med 20-åriga Anna Kellnerova i sadeln.

Henriks världscupshingst till young rider
Duon hann med en världscupfinal tillsammans. Photographer Roland Thunholm

Giljandro van den Bosrand (hingst, f 2006, e Orlando-Clinton I) gjorde sig först känd för den svenska publiken när han spelade ett rejält spratt med Henrik von Eckermann i världscupen genom att tvärnita innan en kombination. Det blev likväl hingsten som fick finaluppdraget och representerade Sverige i Scandinavium.  

Paul Schockemöhle köpte Giljandro i somras och nu är det en ny ryttare på hingsten: Tjeckiens Anna Kellnerova, 20 som tidigare har hoppat bland annat junior-EM. Det nya ekipaget debuterade idag femstjärnigt i 1,40 i St Moritz med åtta fel i protokollet. Ny ägare är företaget Czech Equestrian Team AS.

Henrik själv är som bekant på gång att starta eget efter många år hos Ludger Beerbaum (läs mer om det här).


Henrik von Eckermann och Giljandro van den Bosrand slutade på plats 15 i världscupfinalen. (Foto: Lottapictures)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden