Hoppning
25 augusti 2016 17:00

Holmén missar U-VM efter tävlingskrock

Stephanie Holmén har framgångsrikt tagit fram flera talanger till årets unghäst-VM, men nu är hon struken från den eftertraktade listan. Anledningen är som tur är något så positivt som utlandsuppdrag på trestjärnig tävling.

Holmén missar U-VM efter tävlingskrock
Balouca och Stephanie Holmén i Falsterbo. LottaGyllensten

I Falsterbo var Stephanie Holmén ständigt i farten med unga förmågor. Flera av dem blev för en tid sedan klara för unghäst-VM i belgiska Zangersheide, men på den uppdaterade UVM-listan är Stephanie och hennes fyra hästar strukna.
– Jag fick lov att rida en trestjärnig tävling i Tyskland samma helg som vi valde att prioritera, säger Stephanie till Ridsport om det delikata dilemmat.

Beslutet togs i samråd med hästägarna och cheferna på Grevlundagården, Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson. Bland Stephanies strukna hästar finns bland annat 5-åringarna  Sienna SN (SWB, e Bravour-Canto, uppf Birgitta Jonasson, äg WEG Horses & Grevlundagården) och Capish (SWB, e Cabachon-Calino, uppf & äg Niclas Swerre och Grevlundagården)
– Jag hade verkligen sett fram att rida alla på unghäst-VM. Det är så väl framme och mogna för sin årgång, så det var synd att tävlingarna krockade, säger Stephanie som alltså tar sikte på Tyskland istället för Belgien om två veckor.

Med sig dit kommer Stephanie att ha Cash In, Uncle Blue och Donique.

Strykningarna öppnar för nya ekipage och hittills är det klart att Con Hiba med Madeleine Garpsäter hoppar in i 5-årsklassen. I 6-årsklassen går uppdraget till Bonnie Too med Marcus Westergren.
UPPDATERAD LISTA MED HÄRSTAMNING: SVENSKHOPPEN TILL UNGHÄST-VM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden