Hoppning
24 augusti 2016 15:54

Svenska hästar i topp i USA

Vid en stor GP i Kentucky i helgen blev det dubbelt "svenskt" i topp när Alexander Zettermans tidigare VM-häst Cafino vann före Main Road, utbildad och tävlad av Stephanie Holmén på Grevlundagården.

Svenska hästar i topp i USA
SWB-valacken Main Road gör bra ifrån sig på andra sidan Atlanten under sina nya ryttare Shane Sweetnam. Här som sexåring då han reds av Stephanie Holmén.

Segern, värd 12 000 dollar (drygt 100 000 svenska kronor) gick till SWB-valacken Cafino (f-03 e. Cardento-Roderick, uppf. Anders och Birgitta Nilsson).

Cafino såldes av familjen Zetterman för 1,5 år sedan till då 17-årige Tori Colvin, och ekipaget har haft fina framgångar.

Efter segern, där sex ekipage gjorde upp om prispengarna i en omhoppning, var Tori överlycklig över sin häst.

– Cafino är så enkel att rida. Det är som att landa på ett moln efter varje hinder, han är helt perfekt, berömde hon sin häst till equnews.com.

Närmast efter Tori Colvin och Cafino kom en annan Sverigebekant häst (och ryttare). Shane Sweetnam, som har så stora framgångar med SWB-hingstarna Cyklon och Cobolt, har sedan ett knappt år tillbaka även Main Road i stallet.

Main Road är också en SWB-valack (f-08 e. Heartbeat-Irco Marco, uppf. Marina Björkman). Main Road tävlades av framgångsrikt av Stephanie Holmén och ägdes av Grevlundagården när han såldes.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden