Hoppning
24 september 2016 14:20

B-finalen blir av – om vädergudarna är på humör

Sverige får hoppa B-final i Nations Cup. Vid ett chef d’equipe-möte beslöts det att den ska genomföras på söndag förmiddag – om inte vädret ställer till det igen.

B-finalen blir av – om vädergudarna är på humör
Malin Baryrad Johnsson och Cue Channa är ett av fyra ekipage i svenska laget. BILDBYRÅN

Uppdatering: Klockan 21 lördag kväll startade Nations Cups final som planerat vilket betyder att B-finalen går på söndag.

Tidigare idag pratade Ridsport med en besviken Ragnar Bengtsson. Efter en lång säsong i Nations Cup blev skulle det allra sista avgörandet för svensk del, B-finalen, inte bli av alls sedan klassen ställts in på grund av dåligt väder igår och arrangören valt att inte lägga den någon annanstans i programmet heller (läs mer om det här). Ett stormöte med alla chef d’equipes ändrade på saken och nu kommer B-finalen att hoppas söndag förmiddag om inte vädret ställer till det igen.

– Om det blir oväder på nytt ikväll, vilken kan hända, kommer A-finalen att gå i morgon förmiddag istället och då blir det ingen B-final, säger Ragnar Bengtsson till Ridsport.
–Det är lite luddigt, men så är läget just nu.

Lösningen innebär att en 1,45-klass ställs in för att ge rum för B-finalen som alltså avgörs söndag förmiddag, förutsatt att A-finalen kan gå ikväll. Under mötet med de tio B-finallagens chef d’equipes var samtliga ledare på samma linje.
– Absolut. Vi sa att vi måste gå på en linje och det gjorde vi – och fick rätt. Alla är ju här, även från länder som Mexiko och Australien.  Ingen är här för att hoppa någon 1,45 och de kan inte skicka lag runt hela världen för ingenting, så de var bara tvungna att tillmötesgå oss i frågan.
Hur är stämningen nu?
– Alla är nöjda med beslutet och nu håller vi bara tummen för vädrets makter.

I väntan på en final passade Angelie von Essen på att vinna 1,45 med Cream Sheridan.

Uppdatering: Klockan 21 lördag kväll startade Nations Cups final som planerat vilket betyder att B-finalen går på söndag.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden