Hoppning
21 september 2016 17:35

”En chans jag inte kunde missa”

Storasyster Stephanie tog det stora steget för några år sedan. Nu är det lillasyster Nicole Holméns tur att lämna gården på Vellinge Väster söder om Malmö. Och hon tar ett ännu större steg än ”Steffi”, som är hos Peder och Lisen Fredricson, ända till England och Davenport Stables.

”En chans jag inte kunde missa”
-Jag kunde inte missa den här chansen, säger Nicole Holmén som den 1 oktober börjar arbeta på Davenport Stables i England.

– Det är en fantastisk chans som jag beslöt mig för att inte missa, säger Nicole.

Nicole utbildar och säljer 1,20-1,30-hästar och har massor av träningar. Men hon har ett tag letat efter nya vägar inom hästvärlden. De har hon hittat nu, eller rättare sagt, Steffi och Angelie ”Hallon” von Essen fixade det.
– Det var på en dansk tävling i augusti som Hallon frågade Steffi vad jag gjorde. Då tyckte Hallon att jag skulle komma över och testa hos dem, berättar Nicole.
– Först pratade Steffi och jag igenom det ordentligt och vi var överens om att jag skulle ge det chansen. Så jag åkte över.

I fyra dagar stannade hon, och hon hann både tävla (två gånger tvåa i 1,20-hoppning) och inse att det var det här hon ville göra.
– Jag tycker att jag utvecklades på bara de två dagarna, endast genom att titta på och bli inspirerad av Hallon. Hon rider så otroligt bra, säger Nicole.

Hon åkte hem igen för att smälta sina intryck och kom fram till ett beslut.
– Både Steffi och jag var överens, det här var en chans jag kanske aldrig får igen. Och om jag kände att jag utvecklades på bara de få dagarna jag varit där, hur ska det då inte bli om ett år.
– Jonna Ekberg har också varit hos Davenports och titta var hon är idag. Jag vill bli lika bra som hon och Petronella Andersson.

Den 1 oktober börjar Nicole hos James Davenport och Angelie von Essen på Davenport Stables.
– Det är en tävling fjorton dagar senare, så jag tänkte att det var lika bra att börja den första, säger Nicole.

Med sig tar hon Senior don Carlo, en häst som ägs av hennes sponsor SAB (Peter Lainevool) och Certina. Några av hennes hästar betäcks, andra kommer att ridas av andra ryttare.
– Så får väl mamma (Annette) hyra ut vårt stall. Vi har ju en alldeles ny ridbana också.
– Det som är lite tråkigt är att lämna alla mina elever. Men de får göra som jag, hitta nya vägar i sina karriärer.

För den som vill följa Nicoles Englandsäventyr kommer hon glatt att berätta.
– Det blir ju någonting extra, så jag ska skriva om det i min blogg, lovar hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden