Hoppning
21 september 2016 21:10

Svenska finallaget klart

Sverige startar som nummer 16 och förbundskapten Ragnar Bengtsson har valt sina fyra ekipage till torsdagens världsfinal i Furusiyya FEI Nations Cup i Barcelona.

Svenska finallaget klart
Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask, här vid GP-segern i årets Falsterbo Horse Show, är svenskt ankare i NC-finalen. Photographer Roland Thunholm

– Det är alltid svårt att ta ut laget när samtliga visar god form och är jättetaggade att tävla. Alla hästar har klarat den långa resan bra och var fräscha och fina i dagens lättare träning, säger Ragnar Bengtsson.

Sverige startar som 16:e nation bland de 18 i finalen. Malin  Baryard Johnsson inleder med H&M CueChAnna, följs av Angelie von Essen med Newton Abbot, Charlotte Mordasini på Romane du Theil och avslutar med Rolf-Göran Bengtsson på Clarimo Ask.

– Därmed blev det Peder Fredricson som får stå utanför som femteryttare denna gång. 

Den inledande finalhoppningen börjar klockan 16.00 på torsdag med en runda över 1,60-hinder. De åtta bästa lagen – tiden avgör mellan eventuellt likaplacerade – går vidare till lördagens final, övriga går tröstfinal på fredag.

I finalen börjar alla på noll och det är tillåtet att byta ekipage från torsdag till fredag/lördag.

– Vårt första mål är givetvis att ta oss till slutfinalen. Det är därför vi är här. Men det är också mycket svårt emot med flera OS-ekipage i lagen inte minst guldparet Nick Skelton/Big Star, säger Ragnar.

Startordning
Schweiz
Storbritannien
Egypten
Tyskland
Spanien
Holland
Colombia
Mexiko
Frankrike
Qatar
Brasilien
Italien
USA
Australien
Österrike
Sverige
Irland
Belgien

Anmälda ryttare och hästar
Start- och resultatlistor
CSIO Barcelona

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden