Hoppning
14 januari 2017 08:12

Mästarekipaget fixade segerstart på sista säsongen

18-åriga Casall Ask inledde sin allra sista säsong på bästa sätt. Tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson blev det seger i femstjärniga Basels 1,55-klass och ännu större uppdrag väntar runt hörnet.

Mästarekipaget fixade segerstart på sista säsongen

Första tävlingen för året och första tävlingen på Casall Asks sista säsong. Tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson kunde det inte ha blivit en bättre start mot slutet som närmar sig. Efter dubbelt felfritt blev det seger i 1,55 på femstjärniga Basel där 30 av världens 40 högst rankade ryttare fightas om topplaceringarna.

När Ridsport intervjuade Rolf-Göran Bengtsson i förrgår (läs mer här) konstaterade han två saker: att status på formen skulle visa sig under helgen och att Casall (HOLST, hingst, f 1999 e Caretino-Lavall I) säkert var motiverad efter deras tävlingspaus. Visst hade Rolf-Göran rätt: Redan igår blev det en nolla i protokollet när de kände på banan i en lägre klass och när det nu vankades högre hinder på 1,55 visade Casall och Rolf-Göran toppform.

Bengtsson och Casall, två år äldre än de mest jämnåriga konkurrenterna, var ett av fem ekipage till omhoppning. Bara ännu ett var felfritt även i runda två och det var inget av omhoppningekipagen som rådde på svenskduons tid. Segern belönades med runt 160 000 kronor. Med fyra fel knep Henrik von Eckermann och Yajamila (SWB, sto, f 2006, e Lux Z-Daimler, uppf Johanne Goldberg, äg Karoline och Johanne Goldberg) placering 13 i klassen.

1,55-klassen var inte det viktigaste uppdraget för Casall den här helgen. Grand Prix 1,60, som ekipaget vann 2014, är stora målet och häromdagen berättade ryttaren att han hoppas på en repris av GP-succén för tre år sedan.
– Vi får se om det blir så, men planen är förstås att Casall ska gå så bra som möjligt och just Grand Prix är det stora målet med tävlingen, sa Rolf-Göran då.

På tävlingarna i tyska Hamburg i maj gör hingsten sin sista start, men innan dess kan den svenska publiken enligt planen se honom på tävlingarna i Scandinavium i februari.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden