Hoppning
26 januari 2017 16:00

Eckermann testryttare i Herning

Dansk Varmblod hämtar toppkrafter till sin Hingstekåring - från Sverige. Henrik von Eckermann är ny på programmet.

Eckermann testryttare i Herning
Henrik von Eckermann, justnu åtta i världscuptabellen, testrider i Herning. Här med Cantinero i Aachen. (Arkivbild) Kim C Lundin kim@witnet.se

Den danska Hingstekåringen – Herning Horse Show numera, har traditionsenligt unghästchampionat i både hoppning och dressyr för 5-åriga hästar. Unghästarna kvalar som 4-åringar sent på året och hoppas sen av egen ryttare samt testrids med poängsättning. Den danska landslagsryttaren Lars Bak Andersen har haft uppdraget flera år på rad men nu är det ändrade planer. 

Henrik von Eckermann blir testryttare i det danska unghästchampionatet under Herning-veckan, närmare bestämt lördag 11 mars. Han befinner sig på meeting med sex hästar på Equestrian Centre de Peelbergen och har gjort dagens första nollrunda där med 6-åring.

Har du testridit förut?
– Nej aldrig, men någon gång ska vara den första. Jagvet inte riktigt vad jag har att förvänta mig  av det än. Eftersom jag ridit många hästar i mitt liv, mängder med unghästar, så är jag redo för detta med, säger Henrik von Eckermann.

Vad vill du känna hos en 5-åring du sitter upp på första gången?
– För mig är hästens inställning det absolut viktigaste. Sen vill jag känna att de är försiktiga. Det är viktigare än att man får en känsla av en massa scope. Med rätt inställning och försiktighet så kan det komma med tiden. Kapacitet kan annars vara svårt att bedöma i den åldern, menar han.

Henrik von Eckermann passar på att sätta igång sin tidigare partner Cantinero på helgens meeting.
– Han känns jättefräsch och på gång, jag rider två mindre klasser med honom som en mjukstart här, berättar Hernik von Eckermann.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden