Hoppning
14 januari 2017 18:55

Guldhästen tog sin första internationella seger

Den svenska mästaren Robin Ingvarsson håller fanan högt även utanför landets gränser. På sitt första stopp på den tre veckor långa tävlingsresan söderöver har han redan tagit två segrar och sett till att bärga den första internationella vinsten med sin SM-häst.

Guldhästen tog sin första internationella seger
Robin Ingvarsson och Hansson WL, här på Flyinge, är i samma fina form som på SM.

I november tog Robin Ingvarsson ett nytt SM-guld att lägga till sin redan gedigna medaljsamling. Nu är han igång ordentligt för året och inleder 2017 med en liten tävlingsturné. På första anhalten, tvåstjärniga Drachten, har det såhär långt blivit ett antal placeringar och två segrar. För SM-vinnaren Hansson WL (SWB, f 2008, e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantrbuks AB, äg Måsel AB) var fredagskvällens 1,45-vinst den första internationella segern i karriären.
– Det var rätt många med, runt 75 i grunden och 14 till omhoppning. Med så många med var det inget att spara på och det var bara att försöka att rida så fort det gick, säger Robin.

Efter SM tog Hansson det lugnt ett par veckor innan han trappades upp igen. Nu är han lika laddad som sin ryttare och stallkompisarna, bland annat Jiska van  de Kloosterbos (BWP, sto, f 2009, e Thunder van de Zuuthoeve–Laredo) som vann 1,35 i morse.
– Vi har haft några helgers uppehåll och hästarna har stått hemma och taggat till. De känns extra sugna och fräscha. Form är ju en färskvara, så det är riktigt kul.

Tävlingsvistelsen har alltså fått en riktig smakstart för Robin. Han kör vidare på Drachtens trestjärniga nästa helg och därefter blir det Belgien en helg innan det bär hem mot svenska västkusten.
– Det kostar en del att åka ner, så det är lika bra att stanna här några veckor. Sedan får hästarna ta det lite lugnare när vi kommer hem igen, säger Robin och berättar att det måhända kan bli en 1,50 nästa helg med Hansson om allt stämmer.

Fler svenska placeringar har plockats genom bland andra Petronella Andersson/Carriere som var tvåa 1,40 och Erika Lickhammer och Bonaire som tog placering åtta och fjorton i två 1,45-klasser.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden