Jessica Mendoza har förlorat en av sina hästar.
Jessica Mendoza har förlorat en av sina hästar.
Foto: Roland Thunholm

Jessica Mendozas häst död i sviterna av operation

Hoppning  Brittiska landslagsryttare Jessica Mendoza har förlorat en av sina hästar i kolik, som följde efter en ögonoperation. ”Jag kunde inte ha fått bättre år med honom” skriver Jessica och hälsar ”dröm sött lilleman” till sin häst.

Ramiro De Belle Vue (val, f 2001, e Mozart des Hayettes- Capricieux des Six Cencses) var en av brittiska landslagsryttaren och resande OS-reserven Jessica Mendozas flitigaste tävlingspartners och gick ofta speedklasser upp till 1,50.

Efter en olycka opererades Ramiro De Belle Vue enligt Horse and Hound i ögat och fick strax efter kolik. Han klarade inte den operationen.
”Jag kunde inte ha fått bättre år med honom. Han tog mig från min första Global Champions Tour-seger till att vinna mitt första derby och bil. Den mest cheecky och glada karaktären som har en speciell plats i hela mitt teams hjärta” skriver Jessica på sin Facebook och avslutar med ”Tack för allt och dröm sött lilleman”.