Hoppning
18 januari 2017 11:06

Nytt uppdrag för Henrik von Eckermann

Henrik von Eckermann har redan fullt upp efter snart ett halvår med sin egen verksamhet, men nu har han fått ännu ett sidouppdrag. Senaste nytt är ett samarbete med Westfalens avelsförbund.

Nytt uppdrag för Henrik von Eckermann
Henrik von Eckermann är ny partner till Westfalens avelsförbund Roland Thunholm

Det är full fart för Henrik von Eckermann i vinter. Han syns på internationella tävlingar i princip varje helg och är bland annat bästa svensk i världscupen med en åttondeplats i tabellen. Nu har han fått ett nytt sidouppdrag genom Westfalens avelsförbund och ska vara förbundets representant i Skandinavien.
– De frågade mig om jag ville bli deras partner och det kan bland annat gälla att ge råd och svara på frågor till svenskar som är intresserade av deras hästar. Jag är ju ingen avelsexpert, men kommer exempelvis att hjälpa till om någon vill ha råd vid förbundets auktioner, säger Henrik.

Det lilla men internationella förbundet hade BWP:s stjärna Cornet Obolensky som premiehingst 2001, idag trea på 2016 års lista över toppförvärvare i hoppning.. På banorna syns topphästar med NRW (Nordrhein-Westfalen) efter namnet, som Damon Hill NRW som var VM-tvåa i dressyr 2014. Förbundet själva uppger att de är glada över sin värvning och tror att Henrik kommer passa perfekt för uppdraget.
– Henrik har en långvarig hopperfarenhet genom sitt uppdrag som ryttare hos Ludger Beerbaum. Många frågar efter hans åsikt och han är ”the face of modern show jumping sport” säger förbundet till bland annat Equnews om sin värvning.

Henrik driver sedan i höstas sin egen verksamhet på Karl Schneiders anläggning utanför Bonn i tyska delstaten Nordrhein-Westfalen. Redan till helgen väntar ännu en omgång av världscupen, som börjar närma sig slutet samtidigt som Henrik ligger stabilt till med sin åttondeplats efter sina framskjutna placeringar. Han förklarar att uppdraget för Westfalens avelsförbund är av det mindre slaget och inte alls riskerar att ta något fokus från tävlandet.
–Eftersom jag inte har så mycket tid över då jag tävlar så mycket passar det bra att det inte är en jättestor grej. Däremot är det alltid kul med nya saker som det här – jag gillar att vidga mina vyer.


Cornado (e Cornet Obolensky-Acobat), här i världscupfinal med Marcus Ehning, är  en av hästarna med förbundets NRW efter namnet. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden