Hoppning
15 januari 2017 07:00

OS-medaljör opererad för hjärtinfarkt

Schweizaren Willi Melliger, flerfaldig OS- och EM-medaljör, har drabbats av hjärtinfarkt. Han opererades akut i tisdags.

OS-medaljör opererad för hjärtinfarkt
Willi Melliger, längst till höger, återhämtar sig efter en hjärtinfarkt. Här med silverkollegorna vid OS år 2000: Lesley McNaught, Markus Fuchs och Beat Mändli. Scanpix code 71835-205

Willi Melliger, Schweiz, drabbades av en hjärtinfarkt under tisdagsnatten, rapporterar bland annat St Georg. Den 63-åriga hoppryttaren opererades omedelbart och allt ska ha gått vägen. Melliger har flyttats från intensiven och uppges vara så pass mycket på bättringsvägen att han kanske får komma hem i helgen.

Willi Melliger driver sedan många år ett utbildnings- och försäljningsstall. Han tillhörde under många år den yppersta världseliten och har bland annat silver både i lag och individuellt från OS och en hög EM-medaljer med individuellt guld som höjdarnotering. Dessutom vann Willi Melliger schweiziska mästerskapen sex gånger under 70- och 80-talet.

Melliger och Calvaro tog OS-silver både i lag och på egen hand:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden