Hoppning
5 januari 2017 14:58

Svante Johansson tar över efter Hellström

Svante Johansson har ridit mästerskap, vunnit världscupkval och haft en karriär från ponnytiden och hela vägen till toppen som senior. Nu blir han ny landslagsledare för juniorer och young rider i hoppning.

Svante Johansson tar över efter Hellström
Svante Johansson blir ny landslagsledare. Lotta Gyllensten

Svante Johansson tar över efter Jacob Hellström som landslagsledare för juniorer och young rider. Seniorernas förbundskapten Henrik Ankarcrona tar över U25-ryttarna.
– Jag är hedrad att få arbeta för svensk hoppsport och Svenska Ridsportförbundet. Jag kommer att arbeta tillsammans med mycket kompetenta personer där vi alla har samma synsätt på hoppning och grundutbildning, säger Svante i ett pressmeddelande.

Svante Johansson är A-tränare och på hans meritlista som ryttare finns mästerskapsmedaljer med ett silver på ponny vid EM som den första, seger i Young Rider Krafft Cup och silver i YR-EM, världscupkval-seger i Göteborg, världscupfinal och EM-starter.
– Nu ska vi fokusera på det sportsliga och se framåt. Det här ska bli en nystart för mig och för ungdomarna, säger Svante Johansson och fortsätter:
– Jag blev väldigt glad när jag blev tillfrågad. Nu kan jag kanske ge tillbaka något av vad sporten gett mig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden