Hoppning
14 januari 2017 20:00

Tvillinghästarna möttes igen – toppade klassen

Hur stor är egentligen sannolikheten att ett par tvillinghästar blir etta och tvåa i samma klass? Inte så stor måhända, men i lördags hände det i Danmark i en 1,20.

Tvillinghästarna möttes igen – toppade klassen
Tvillingarna Gerding´s 2008: Unique och Monique.

Redan 2008 rapporterade danska Ridehesten om tvillingfölen som föddes hos Jens Peder Pedersen. Nu, nio år senare, kunde samma tidning följa upp med en fin fortsättning när Gerding’s Unique och Gerding’s Monique (e Volstrups Casillas-Cornetto) kom etta och två i samma 1,20-klass.

– Hästarna har mötts på ett par tävlingar innan och jag är säker på att de känner igen varandra, säger Emma Skipper till Ridsport.
Hon red Unique till seger just före syrran med Jack Ray Nielsen i sadeln. Emma har haft sin häst i snart tre år och det var först efter en tid som hon fick veta av en tjej som känner till hästarna sedan föltiden att Unique har en tvillingsyster.
Emma berättar vidare att hon och Unique promenerade förbi syster Monique på tävlingen och att de två ägarna pratade samtidigt som hästarna verkade ha koll på läget.
– Jag märkte att Unique kände igen henne för han var orolig på ett bra sätt och jag kunde känna att han var väldigt glad. Hans ögon lös av lycka, säger Emma om mötet mellan Unique och Monique.

Uppenbarligen var båda hästarna på prima hopphumör på tävlingen och boostade måhända varandra lite extra. De bägge ekipagen nollade först grundomgången i 1,15. I den efterföljande 1,20-klassen som hade 45 startande segrade Emma Skipper med Gerding’s Monique på 44,70. Just efter landade Jack Ray Nielsen med Gerding’s Monique på 44,35 och därmed var tvillingtoppen ett faktum.


Corlorna (e Cornetto–Lorenz) blev mor till två guldklimpar på Kristi himmelfärdsdag 2008. Fotot är taget av en tjej som arbetade hos uppfödaren.


Tvillingsystern Gerding’s Monique och Jack Ray Nielsen från Stald Ray Pawers vid en tidigare prisutdelning. Foto: Privat


Emma Skipper har haft tvillingbrodern Gerding’s Unique i snart tre år. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden