Hoppning
9 mars 2017 12:19

Beezie Madden köper Antonias Falsterbo-trea

Nyligen köpte OS-medaljören Beezie Madden en häst av Wilma Hellström. Nu har Madden fastnat för ännu en svenskhäst och köpt Jiva van't Broekend som Antonia Andersson red till bronsplats i 7-årschampionatet i Falsterbo i somras.

Beezie Madden köper Antonias Falsterbo-trea
Beezie Madden har köpt Jiva van´t Broekend som Antonia Andersson tidigare red.

Skånska Antonia Andersson tävlar den fyrfaldiga OS-ryttaren Ludo Philippaerts hästar och en av hästarna hon har synts mest med är 8-åriga Jiva van t’Broekend (sto, e Concorde-Nonstop). De har varit framgångrika upp till 1,40 och i somras blev de trea i 7-årschampionatet på Falsterbo Horse Show.

Med framgångarna fick spekulanterna upp ögonen och nu har hästen, som ägdes av Philippaerts och Marnicq Berovets, sålts till USA:s Beezie Madden. 
– Vissa hästar är mer speciella än andra. (…) Med tungt hjärta säger jag faväl för den här gången och önskar dig all lycka med dina nya ryttare, skriver Antonia på Instagram.


Antonia Andersson med Jatropha. Foto: Roland Thunholm

Beezie Madden har tagit lagguld på OS samt individuella brons på både OS och VM, och ser ut att ladda upp med svenskridna framtidslöften. Jiva blir nu stallkompis med Con Taggio (val, f 2009, e Contagio-Goliath Life), som paret Madden köpte strax före jul av Wilma Hellström. ”Connie” var tillsammans med Wilma placerad i flera unghästfinaler utomlands och avslutade med att bli trea i en tvåstjärnig 1,40.

Antonia Andersson, guldmedaljör på SM och NM som young rider, har numera varit ett år hos Philippaerts. Det började med att hon skulle visa några hästar för Ludo, men istället blev hon erbjuden jobb i en av världens mesta hoppfamiljer och gav sig in hetluften.
– Att vara hos Philippaerts är en enorm förändring och allt har gått väldigt fort. Ena veckan red jag unghästar hemma, nästa hade jag flyttat till Belgien och strax därpå var jag i Spanien och hoppade plötsligt upp till 1,60 med deras hästar. Det är nästan för bra för att vara sant, berättade Antonia när Ridsport träffade henne i Falsterbo. (Läs PLUS-intervjun med Antonia här)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden