Hoppning
12 mars 2017 18:28

Douglas placerad i Rolex Grand Prix

Topplaceringarna har inte velat innfinna sig, men det blev ändå en bra avslutning för Douglas Lindelöw i 's-Hertogenbosch. Med Zacramento blev det en Grand Prix-placering.

Douglas placerad i Rolex Grand Prix
Douglas Lindelöw och Zacramento tog en GP-placering i Holland.

Det har inte gått helt prickfritt för Douglas Lindelöw vid de femstjärniga hopptävlingarna i ’s-Hertogenbosch, Holland. Med Citti 3 (MECKL, sto, f-09 e Cartoki-Elite, uppf Arno Goewe) har det blivit några placeringar och en felfri runda i 1,40. Med Zacramento (SWB, val f-05 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson) blev det en felfri grundomgång i fredagens 1,55, men åtta fel i omhoppningen gav ingen framskjuten placering. Färdigkvalad kunde han sedan avstå från lördagens 1,55.

Nu blev det lite revansch i den avslutande Grand Prix-klassen med hinder på 1,60. Klassen hade 40 startande. Douglas och Zacramento fick ett nedslag i grundomgången, men det skulle visa sig räcka relativt långt. Endast åtta ekipage red felfritt, och Douglas som hade den näst snabbaste tiden bland fyrafelarna hamnade på en nionde plats – en placering som gav fina 72 000 kronor i prispengar.

Malin Baryard-Johnsson har haft flera placeringar vid tävlingarna i ’s-Hertogenbosch. I Grand Prix-klassen kom hon och Cue Channa dock alldeles för nära första hindret i trekombinationen och drog både det och B-hindret med sig. Med åtta fel i bagaget slutade Malin på 21:a plats i klassen.

Resultat

Foto: Mikael Persson, mip.nu

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden