Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo värmde upp snyggt i Paris. Foto: Roland Thunholm/Saut Hermès
Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo värmde upp snyggt i Paris. Foto: Roland Thunholm/Saut Hermès

Felfri start för svenskarna i Paris

Hoppning  Helgens största tävling går i anrika Grand Palais i Paris. Det blev en prima blågul start med rakt igenom felfria grundomgångar för de fem svenskarna och en placering för den främsta av dem alla.

Femstjärniga Saut Hermès au Grand Palais har tagit fart. De fem svenskarna som är på plats värmde upp inför helgen i 1,45 och resultatet bådar gott. Henrik von Eckermann och Mary Lou 194 fick 0+2 fel medan Malin Baryard Johnsson och H&M Second Chance fick 0+4 fel, precis som Petronella Andersson och Carriere.

Jonna Ekberg med Cssini Bay var första utanför placering med sin dubbelnolla, samtidigt som Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo hamnade på rätt sida av strecket och tog placering tio.

I kväll höjs hindren till 1,50 och då får bland annat Malins H&M Cue Channa och Rolf-Görans Casall känna på hetluften i Paris. Helgens höjdpunkter är två 1,60-klasser: Le Saut Hermès i morgon och Grand Prix Hermès på söndag.   

Resultat

Tjusig arena så det förslår. Den ligger inne i Paris och började byggas i slutet av 1800-talet.


Glastak täcker Grand Palais.


Hermès-hinder i stora lass.

Foto: Saut Hermès