Hoppning
21 mars 2017 06:42

Förbundet uttalar sig om anklagelserna mot OS-ryttaren

Den schweiziska OS-ryttaren Paul Estermann har rapporterat till sitt förbund att han utreds för djurplågeri. Nu uttalar sig förbundet om saken.

Förbundet uttalar sig om anklagelserna mot OS-ryttaren
Förbundet betonar att Estermann är oskyldig till motsatsen är bevisad.

Förra veckan stod det klart att en tidigare groom, som i sin tur utreds för att ha stulit pengar från sin arbetsgivare, anklagar den schweiziska landslagsryttare Paul Estermann för djurplågeri. Enligt groomens anklagelser har Paul Estermann bland annat piskat sin topphäst Castlefield Eclipse blodig. 

World of Showjumping berättar att Schweiziska Ridsportförbundet har gjort ett uttalande där de meddelar att Paul Estermann har rapporterat att han är under utredning gällande anklagelserna om djurplågeri.
I sitt uttalande skriver förbundet att de i dagsläget inte har någon ytterligare bekräftad information om ärendet.

De skriver vidare att deras första prioritet är hästens välfärd och att förbundet därmed kommer att driva frågan och vidta åtgärder om det skulle behövas. ”Detta dock först efter fullständig klarhet i fallet. Fram till dess gäller ’presumption of innoncence’ ”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden