Hoppning
5 mars 2017 20:57

Hammarströms plockar placeringar i Tyskland

Helgen var lyckad för Klara och Ingemar Hammarström. I Dortmund, Tyskland, tog de placeringar i alla starter - en seger var lyckades de ta också.

Hammarströms plockar placeringar i Tyskland
Ingemar Hammarström och Olle vann i Tyskland bland stora hästar.

Syskonen Hammarström har sedan ett år tillbaka sina hästar uppstallade i Tyskland. Det gör att det blir lättare för dem att åka dit och tävla istället för att låta hästarna komma till Sverige och starta här.

I helgen var det tävlingar i Dortmund, där 17-åriga Klara red hästarna Bibi 42 (KWPN, sto f-06 e Dutch Capitol-No Limit, uppf P.Verberne) och Captain Sparrow 5 (Holst, val f-07 e Cormint I-Barnaul xx, uppf Pohling Manred). Ingemar red Cascara RN (holst, sto f-09 e Cancara-Colman, uppf Rika Nahnsen) och sin D-ponny Ocean des As (SF val f-02 e Vert et Rouge-El Fif, uppf Marie-Noelle Decorruee) – allmänd kallad ”Olle”.

Det sätt som Ingemar tävlar på måste vara smått unikt. Nyss fyllda 14 år är han fortfarande childrenryttare men tävlar mot äldre ryttare. Han har en D-ponny (som han är regerande svensk mästare på) som han tävlar som stor häst. Han bor i Sverige men har hästarna uppstallade i och tävlar i Tyskland. Hittar vi någon annan ryttare som sätter den kombinationen? De kan inte vara speciellt många genom tiderna hur som helst.

Själv tycker Ingemar det är praktiskt att tävla ponny på storhäst-tävlingar.
– De som jag tävlar med har bara stora hästar så jag får anpassa mig, säger han när Ridsport ringer upp.
Dessutom tycker han det är praktiskt att rida storhästdistaner eftersom det är de proportionerna som kommer på EM sedan.
– Jag ser inga hinder med det, fortsätter Ingemar, och verkar nästan tycka att det är mest fördelar med att tävla på hästbanor.

Målet för Ingemar i år är att rida ponny-EM och att det ska gå bättre än förra året. Annars har han inte så stora planer för framtiden.
– Det kan ändras så mycket, jag tar det som det kommer, säger Ingemar.

I Dortmund blev det en lång rad med placeringar både för Ingemar och Klara i klasser från 1,15 till 1,35. Klara vann en klass med Captain Sparrow och Ingemar vann en klass med Olle – trots att han var tävlingens minsta häst.
– Det kändes jättebra, säger Ingemar, och tillägger att bland det bästa vid tävlingarna i Dortmund var att han hann med att kolla på en fotbollsmatch mellan Bayern München och Dortmund.
– Den var alldeles i närheten och det är kul när man hinner göra lite annat också.

Resultat  

Vinst med Captain idag! 🌟 Ingemar på en andraplats 🤙🏻🌟

Ett inlägg delat av KLARA HAMMARSTRÅ–M (@klarahammarstromm) Mar 3, 2017 kl. 3:45 PST

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden